Magamról

2012. június 10., vasárnap

Vőfélybotra hímzett jegyszalag, ahogy illik....



A jegyszalagok, sógornőm, Váradiné Balogh Veronika munkái...


Egy esküvő minden esetben örömteli esemény a családban. Nálunk Kárpátalján még élnek a régi hagyományok, az esküvői szokásokkal kapcsolatban /is/. Tehát vőfélybotra hímzett jegyszalag dukál, házas férfiaknak pedig úgynevezett "kiadókendő", amely általában meseszépen hímzett szőttes kendőket jelent, az esküvőt leány, valamint legénybúcsú előzi meg, s még sok sok hagyomány, amelyeket lelkesen igyekszünk életben tartani.
A jegyszalagra rá van hímezve a fiatal pár neve, lakhelye, valamint az esküvő dátuma. 

A fenti képeken látható szalagok az öcsém esküvőjére készültek. Ők lesznek felkötve a nagy vőfély botjára,  2 násznagy kendő kíséretében, amellyel végigkommendálja a nagy eseményt :)


2012. június 1., péntek

Magyar embernek hímzett ruhadarabot!

Egyre nagyobb teret hódít a hímzett ruhák viselése. Legyen szó farmerről, pólóról, vagy éppen egy szép, magyaros motívumokkal hímzett blúzról. Mostanában én is ilyenen dolgozom, női blúzokat hímzek. Nem sorozatgyártmányról beszélek természetesen, hanem minden darab egyedileg varrt /tehát nem kínai/ blúz, a hímzés rajta pedig az én munkám. Már a mi készen van ezidáig belőle. Egyenlőre így néz ki, aztán remélem 1-2 napon belül  teljesen elkészül, s akkor jelentkezem vele....





Idén első alkalommal jelentek meg munkáim a csíksomlyói búcsún. Talán túlzás lenne azt állítani, hogy nagy volt a kereslet irántuk, 3-4 kisebb darab elkelt, de kezdetnek talán ez is megteszi. Minden vásári alkalommal fejlődök magam is, /legalábbis ezt remélem/, hogyan lehet a leglátványosabban a vásárlóközönség elé tárni a hímzéseket. Mert bármennyire hihetetlen nem mindegy hogyan kerül a vásárló szeme elé a portéka.

A képen látható blúz, természetesen megvásárolható lesz napokon belül. Az ára 3500 HUF / 70 RON, 120 UAH/


Magyar embernek hímzett ruhadarabot!